רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
לא משנה עד כמה אתם נזהרים או מאמינים ש”לנו זה לא יקרה”. בפועל, כל אחד חשוף לנזקי האש, שעלולה להתפרץ ללא תכנון תוך שניות, ולהביא לנזק משמעותי ברכוש או אפילו בגוף. רכישה של מטף כיבוי אש לבית או למשרד שלכם נראית מובנת מאליה במצב הדברים הזה, אבל מצריכה מכם לא מעט מחשבה בבחירת המטף. אז מהם הסוגים העיקריים של המטפים, ואיך תדעו מה מתאים לכם?
השאלה העיקרית: איך מכבים את האש?
הפרמטר הראשון שמבחין בין המטפים הוא החומר המצוי בהם, המאפשר לכבות את השריפה. הבחירה המקובלת ביותר היא מטפי אבקה, בין השאר על רקע העובדה שהם יכולים לכבות כמעט את כל סוגי השריפות: נוזלים דליקים, שמנים, מוצרי חשמל ועוד (הם מתאימים פחות למנועים או לחלק ממערכות החשמל). המטפים כוללים אבקה רב פעמית המכבה את האש, ועומדים בתנאי מכון התקנים הישראלים. אם אתם רוכשים מטף אבקה לבנה לבית או למשרד, מומלץ שהוא יהיה מטף של שלושה קילוגרם לפחות (המטפים מגיעים עד לגודל של כ-50 קילוגרם). לשימושים נקודתיים יותר, למשל עבור הרכב שלכם, ניתן לבחור במטפים קטנים יותר.
מטפי הלון, המכילים גז בעל שם זה, הם סוג נפוץ נוסף של מטפים. הם מתאימים מאד לבתים ולמבנים סגורים (אבל לא פתוחים), ויעילים בעיקר בשלבים הראשונים שלאחר התפתחות השריפה. מטפים אלה כן יכולים להתמודד עם שריפות שמקורן במערכת החשמל, כמו רוב השריפות בבתים, אבל כפתרון יחידי זה עלול להיות מסוכן. אם מתקשים להתמודד עם השריפה בשלבים הראשונים, היא עלולה להתלקח ולהתפשט.
בבתים פרטיים, בחדרי משרדים או במקומות אחרים בהם חשוב שתישאר סביבה נקייה לאחר הכיבוי, בחירה מקובלת תהיה במטפי גז הלוקרבון, שהוא גז ידידותי לסביבה. מטף זה נחשב לפופולארי כיום לא רק עקב ההיבט האקולוגי שלו, אלא גם מכיוון שהוא מכבה דליקות מכל סוג בצורה בטיחותית.
מטפי פחמן דו חמצני (CO2) יכולים לטפל בשריפות פחות נרחבות, אך השימוש בהם נפוץ בעיקר בתעשיות השונות. הבעיה העיקרית עם מטפים אלה היא שהם אינם מבטלים את סכנת המוליכות החשמלית, וכן שהכיבוי מתבצע בקצב יחסית איטי. לצד זה יש סוגים אחרים של מטפים, שהשימוש בהם נדיר יחסית במגזר הביתי.
כך עושים זאת נכונה
הסקירה שהובאה כאן היא בסיסית מאד, ואינה מאפשרת להבין במלואה את המורכבות של בחירת מטפים. זו הסיבה בגללה מומלץ להיעזר בחברות המספקות מערכות לגילוי ולכיבוי אש, לראות מה הפתרונות הספציפיים שהן מספקות ולהתאים אותם למאפייני המבנה ולסיכונים הצפויים: למשל, חומרים הנמצאים במבנה ושעלולים להביא להתלקחות מהירה, או לחלופין ריבוי מכשירי חשמל (במשרדים, למשל), שמצריך שימוש במטפים שאינם מוליכים.
שימו לב שהמאמצים שלכם אינם מסתיימים ברגע בו אתם בוחרים מטף. אתם צריכים לבצע בדיקות תקופתיות שלו בעזרת חברה מקצועית, במטרה לוודא שהוא תקין ושיוכל לשמש אתכם בשעת הצורך.