רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
תכנון ועיצוב חדרי תינוקות – שיקולים שחייבים לקחת בחשבון
דף הבית עיצוב חדר ילדים תכנון ועיצוב חדרי תינוקות – שיקולים שחייבים לקחת בחשבון
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
החדר בו אתם מטפלים בתינוק שלכם משפיע במידה רבה על חווית הגידול של הילד ועל האווירה בבית. חשוב לכם לספק לילד שלכם את הטוב ביותר? להיות הורים מסורים ולהטעין אותו בכל הכוחות והאנרגיות החיוביות שיש רק לכם? בואו לקרוא על תכנון נכון של חדרי תינוקות ועל השיקולים שאתם צריכים לקחת בחשבון לקראת העיצוב שלו.
שלבים בתכנון נכון של החדר
שלב ראשון – החדר שעומד לרשותכם
השלב הראשון בתהליך העיצוב הוא השלב בו אתם סוקרים את החדר שעומד לרשותכם, בוחנים את הנתונים שלו ומחליטים מה הציפיות שלכם מהחדר. בעזרת תחקיר נכון והגדרת ציפיות ריאליות תוכלו ליהנות מהתהליך ולהעניק לילדיכם חדרי תינוקות מעוצבים.
משתנים שהכי חשוב לבחון: מה הגודל של החדר? האם הוא מכיל חלונות? האם יש בו נישה או כל נתון מובנה אחר? האם יש ריהוט מובנה שיישאר בחדר? היכן השקעים ממוקמים? כדי להתקדם לשלב הבא עליכם לדייק באפיון החדר ולדעת בדיוק מה ניתן לעשות בו ומה לא.
שלב שני – מהם הצרכים שלכם?
לאחר בדיקה זו אתם עוברים לשלב הבא בו אתם חושבים על הצרכים שלכם בגידול התינוק. כמה מקום אתם צריכים עבור אחסון חפצים? היכן יהיה לכם נוח לארגן את מוצרי הטיפוח של התינוק? על איזה משטח תעדיפו לחתל ולהלביש אותו? האם שידת החתלה היא מוצר בסיסי בעיניכם? התשובות שלכם לשאלות אלו ינחו את המשך התהליך.
שלב שלישי – הרהיטים שאתם צריכים
כעת אתם יכולים להחליט אילו רהיטים יתאימו לכם ויענו על הצרכים שלכם. כמובן שאתם צריכים מיטת תינוק בטיחותית בו תשכיבו את התינוק שלכם. אמנם בחודשים הראשונים יכול להיות שיהיה לכם נוח יותר להשכיב אותו בעריסה שהיא קטנה יותר, ולרוב ניתן להגביה את משטח השינה לגובה, כך שיהיה לכם קל להוציא ולהכניס אותו לתוך העריסה.
הורים רבים מתלבטים בין שידת החתלה לארון. שידת החתלה מהווה משטח טיפול נוח מאוד וכולל כמובן גם מגרות אחסון שיספיקו לכם לאחסון החפצים של התינוק בחודשי חייו הראשונים. לעומת זאת ארון מכיל שטח אחסון רב יותר שיענה על הצרכים לשנים הבאות. עליכם להחליט מה נכון לכם כרגע – שידה קטנה ונגישה או ארון בו תוכלו לאחסן כמות גדולה יותר של חפצים.
שלב רביעי – המיקום של הרהיטים והאביזרים
החדר של התינוק צריך להיות נעים ונוח. יש לשים לב לכך שהצמדת מיטת התינוק או העריסה לקיר חיצוני חושפת את התינוק לקור בחורף, ולכן מוטב להציב את המיטה או את העריסה לצד קיר פנימי. כמו כן יש לשים לב לאובייקטים שנמצאים לצד המיטה, כיוון שבמידה ויש רהיט או חלון ליד המיטה, התינוק שלכם עשוי ללמוד בהמשך לטפס ולצאת בעזרת האובייקטים הללו לצאת בעצמו מהמיטה.
שלב חמישי – וודאו כי החדר בטיחותי ומתאים לתינוק שלכם
חשוב לכם להגן על התינוק ולמנוע מקרים חמורים או פגיעות. ולכן יש לוודא כי החדר מספק מקום בטוח לתינוק שלכם. האם יש בחדר חלונות? שימו לב שחלון לא מסורג מהווה איום לשלומו של התינוק. לקראת גיל שנה הוא עתיד לטפס ולחקור את החדר ולהגיע גם לחלונות, ולכן חשוב להתקין סורגים בטיחותיים כדי למנוע נפילות, כמו כן יש לאטום את השקעים ולוודא כי אין בחדר חפצים חדים או קטנים.