רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
נכון, המדובר בסך הכל במישהו שיחלוק עימכם את כמה החודשים או השנים הקרובות. אבל, לבחירת שותפ/ה לדירה, יש משמעות רצינית שאף עשויה להתגלות בעתיד כקריטית
ייתכן ואתם תהיו אלו שכבר שכרתם את הדירה, ותרצו לצרף שותף אחד או יותר, בשביל לחלוק בנטל שכר הדירה, שהוא גבוה מאד כיום. את השותף הפוטנציאלי תוכלו לאתר בכל מיני מקומות, כשהדרך היעילה ביותר היא לפרסם באתרים שמכילים לוחות מודעות כמו אתר יד2 או אתרים סטודנטיאליים – אם אתם סטודנטים. דרך אקטיבית נוספת היא לפזר מודעות בלוחות מודעות או בבתי-קפה שכונתיים, או בקמפוסים. וכמובן, הדרך הוותיקה והיעילה שהיא הפצת הבשורה מפה-לאוזן בקרב חברים או מכרים, וכך גם אולי תהייה לכם יותר בקרה על מי שיבוא לגור עימכם.
מחפשים שותף
אותו הסטטוס
איך בוחרים שותף? אחד הפרמטרים הראשוניים והחשובים ביותר – לטעמנו – הוא לאתר שותף בעל סטטוס זהה לזה שלכם. למשל: אם אתם סטודנטים, רצוי מאד לאתר שותף סטודנט. מעבר להוויי המשותף, הוא תמיד יבין שאתם זקוקים לשקט במהלך תקופת המבחנים, ולא יתפעל מסיבת טראנס הומה-אדם בדיוק באותם הימים. על אותו העיקרון, אדם מסורתי ירגיש בנוח יותר לצרף לדירה שותף מסורתי שיהיה שותף גם לכיבוד המסורת והכשרות בדירה. ויש כמובן, דוגמאות אחרות: רווקים ירגישו טוב יותר עם רווקים, גרושים עם גרושים, וגם לגיל ישנה משמעות, כשרצוי שפערי הגיל לא יהיו גדולים מדי – למשל, נער בן 17.5 עם בחור בן 28, וכו’.
העבודה היא חיינו
פרמטר חשוב נוסף הוא היכולת של השותף לממן את חלקו, וגם לסייע בכלכלת הנכס השכור המשותף. לא, זו לא המלצה לפשפש בחשבון הבנק של השותף המיועד, אבל רצוי מאד שהוא יהיה בעל עבודה קבועה בעלת הכנסה סבירה, שתאפשר לו להיות עצמאי מבחינה כלכלית. כל אחד מתנהל אחרת בדירה, אבל מאד נוח לדעת מראש, שבמידה ומבצעים קניות משותפות נניח אחת לשבוע, השותף יוכל לתת את חלקו.
שקט בבקשה!
לא משנה מה הסטטוס של השותף הפוטנציאלי, נסו לאתר שותף שיידע לשמור על השקט, הנקיון ולא פחות חשוב – סידור הבית. נכון, לא תמיד אפשר לדעת דברים כאלו מראש, אבל אפשר לתאם ציפיות כבר מלכתחילה. ולא דיברנו בכלל על עישון או על אחזקת בעלי חיים – אם הדבר הזה לא נראה עליכם או על בעל הנכס, הימנעו מראש מלצרף לדירה שותף שכזה. טיפ: במידת היכולת הכלכלית, עדיף כמה שפחות שותפים בדירה. נכון, הנטל יהיה רב יותר, אבל מובח פחות רעש ובלגן, וגם פחות זמן להמתין למקלחת חמה.
משהו על משיכה
והנה לסיום, עוד משהו שיכול לקלקל במאד את האידיליה הכל כך חשובה לתקינות החיים המשותפים בדירה: לעולם אל תקחו שותף שאתם נמשכים אליו. נכון, אנחנו בני-אדם ונוטים ללכת גם לפי מראה חיצוני או משיכה, אבל קחו בחשבון, שאם מתפתח קטע רומנטי, הוא עלול גם להסתיים מהר מאד, ואתם תישארו ללא שותף, או ללא דירה…