רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
כל אחד מאיתנו מכיר את הסיטואציה הבאה – חוזרים הביתה מיום עבודה מתיש, השעה כבר 6 בערב, וכל מה שאנחנו רוצים זה רק להתקלח, לאכול משהו וליפול אל תוך המיטה.
ואז, אנחנו נכנסים לבית והמציאות טופחת על פנינו – הבית הפוך, מבולגן, בגדים זרוקים בכל מקום, צלחות שהוצאו מהמדיח לא הוכנסו לארונות, הילד הקטן בדיוק הביא חבר הביתה והם קופצים ומשתוללים, והבת הגדולה נמצאת בחדר שלה, שנראה כאילו עברה בו חטיבת חי”ר, שביצעה הפיכה קטנה….
אנחנו פונים לילדתנו הגדולה, שזה מכבר מלאו לה 13 שנים, שמתלוננת ישר בפנינו: “אמא! איפה החולצה הסגולה שלי? אני לא מוצאת אותה!”.
ואתם? אתם בסך הכל רציתם לישון….
האריה, המכשפה וארון הבגדים
בימינו קיימים עקרונות רבים בכל הנוגע לאחסון החפצים בבית. חשוב להבין, כי למרות שבעקרונות אלו יש צדק רב, המתבסס גם על הניסיון של כותביהם, לכל בית צריך להיות פתרון אחסון משלו.
כל בית בנוי בצורה שונה, עם ארונות שונים והרכב משפחתי שונה. אין דין בית עם חמישה ילדים וכלב, כדין בית של זוג טרי שהרגע התחתן, או כדינה של דירת רווקים.
למרות זאת, ישנם בהחלט מספר עקרונות אשר משותפים לכולנו, ואשר מהם ניתן לגזור את המשמעויות לכל אחד ואחת מאיתנו.
מה שהיה – תשכח מזה
באופן עקרוני ישנם שני סוגי אחסון – אחסון מיידי ואחסון תמידי.
מה הכוונה? הכוונה היא לכך, שאם אנחנו מאחסנים חולצה שאנחנו לובשים אותה ביום יום, אזי נאחסן אותה בצורה שונה מחולצת מדי המילואים, בה אנחנו משתמשים פעם בשנה לכל היותר.
מדובר בשתי דוגמאות קיצוניות. יש כמובן גם דוגמאות רבות של התחום האפור יותר – מה עם כיסאות לאורחים? כל כמה זמן אנחנו מארחים? האם נצטרך את כולם בכל פעם?
החוכמה היא לדעת באיזו תדירות אנחנו משתמשים בכל חפץ, וכך לאחסן אותו במידת הנגישות המתאימה בארונות היעודיים. את בגדי הסקי שלנו אפשר “לקבור” עמוק יותר בתוך הארון, אבל את המעילים בחורף כדאי לשים במקום שיהיה נגיש בצורה מיידית. גם אם יש לנו מחסן, אשר אנו מאחסנים בו פריטים שאיננו משתמשים בהם ביום יום, חשוב כי גם בתוכו נדע לחלק את רמות הנגישות. יכול להיות שנאחסן שם משחקים, שהילדים ירצו לשחק בהם מדי פעם, ועלינו לדאוג שיהיו נגישים יותר מאשר כלי העבודה שלנו, אשר אנו מייחלים לכך שלעולם לא נצטרך להשתמש בהם.
אחסון? ממש לא איכס…
אם נתכנן נכון את צורות האחסון בבית שלנו נוכל לקיים משק בצורה יעילה ונעימה. האחסון אף נותן לנו את היכולת לקבוע סדרי עדיפויות בפועל, ולנהל את הבית שלנו על פי ראות עינינו.
אחרי הכל, אם נאחסן את הכל כמו שצריך, נדע גם להשתמש בו כמו שצריך, ולהחזיר אותו לאחסנה בהתאם, ואולי החלום של להיכנס למיטה בשעה 7 בערב לא יישמע כל כך מטורף…