רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
בנייה קלה, היא אחת הדרכים המובילות כיום את תחום בנייה, והיא מהווה כיום אחת הדרכים החסכוניות והיעילות ביותר להקמה של מבנים ניידים ונייחים כאחד. אם כן, כיצד נוכל גם אנחנו להסתייע בשירותים של חברות המציעות בנייה קלה של מבנים מסוגים שונים? האם ניתן להקים מבנים מרובי קומות ומורכבים באמצעות בנייה קלה? ולמעשה, מה היא בנייה קלה, וכיצד השימוש בטכנולוגיית בנייה זו באה לידי ביטוי גם בשמירה על איכות הסביבה ואיכות חיינו? ובכן, לפניכם מאמר המתאר את השימוש בטכנולוגיית בנייה קלה, גם כאשר מדובר על ביצוע פעולות שיפות וחיזוק מבנים במסגרת תמא 38.
מה היא בנייה קלה, וכיצד ניתן להקים מבנים ניידים באמצעותה?
ובכן, בנייה קלה היא למעשה בנייה מודולארית. תהליך בנייה קלה מתחיל בתכנון האדריכלי, או אז מתכנן האדריכל את רכיביו השונים של המבנה כפרטים נפרדים. מפעלים המציעים שירותי בנייה קלה עבור מבנים ניידים או מבנים מורכבים יותר, מאפשרים הזמנה של מרכיבי מכלול מבנה מופרדים, אשר יבוצעו רובם ככולם בתנאי מפעל. העובדה כי מרכיבי מבנה אשר מוקם באמצעות טכנולוגיות בנייה קלה מיוצרים בתנאי מפעל, יוצר מצב שבו אין צורך בהקמת המבנה בפועל באתר הבנייה כנהוג בתהליך בנייה קונבנציונאלי, מה שמונע זיהום אוויר רב ושומר על איכות החיים שלך הדיירים המתגוררים בסמוך לאתר הבנייה.
רק לאחר שהמפעל המייצר רכיבי מכלול מבנה בטכנולוגיות בנייה קלה יסיים את עבודתו, ומרכיבי המבנה יהיו מוכנים, ניתן יהיה לבחור בשני אפשרויות. כאשר מדובר על בנייה קלה אשר נועדה לשרת מבנים ניידים, יבצע המפעל את הרכבת המבנים בחצרותיו, ובכך למשעה אין כל צורך בהכשרת אתר בנייה לצרכים אלו, מנגד, כאשר אין מדובר על מבנים ניידים אלא על מבנים מורכבים, או אז מובלים כיבי המכלול אל אתר הבנייה, בכדי לבצע את הרכב המבנה בפועל.
חיזוק מבנים במסגרת תמא 38 באמצעות בנייה קלה
אם כן, האם ניתן לבצע חיזוק מבנים במסגרת תמ”א 38 להגנה בפני התמוטטות במקרים של רעידת אדמה? ובכן, תמ”א 38 מאפשרת לתושבים המעוניינים לבצע פעולות חיזוק מבנים למבנים בהם הם מתגוררים זכויות והיתרי בנייה רבים ומגוונים. עובדה זו, מאפשרת לעיתים קרובות לבצע הרחבות ושינויים במבנה. מכאן, אמנם לא ניתן לבצע שינויים ביסודות המבנה לצורך חיזוקו במסגרת תמ”א 38, יחד עם זאת, את ההרחבות ושאר השיפוצים, ניתן בהחל לבצע בטכנולוגיות בנייה קלה.