רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
מדריך בניית פרגולה
דף הבית עיצוב הגינה ומרפסת מדריך בניית פרגולה
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
בניית פרגולה הינה משימה לא פשוטה אך בהחלט אפשרית! כך שאם שקלתם לקחת את העניינים בידיים ולבנות פרגולה בשיטת “עשה זאת בעצמך” ללא כל ספק, אם יש רצון, אז יש גם היכולת.
רכזנו עבורכם טיפים חשובים שיסייעו לכם בבואכם לבנות פרגולה, בהצלחה!
פרגולה ייעודה הבסיסי הינו יצירת צל, בין אם מדובר ביצירת צל לטובת הגנה על דלתות כניסה ובין אם מדובר בהקניית אזור נוח לישיבה במרפסת עם הצללה טובה. עם השנים הפכה הפרגולה לאלמנט עיצובי לכל דבר והצטיינה ביכולתה להקנות לבית מראה יוצא דופן עם נוכחות מרשימה.
בניית הפרגולה מסתמכת על קיר הבית ועל קורות תומכים ולכן כרוכה בקבלת היתרי בנייה, מאחר ובניית הפרגולה מתבצעת באזור בנוי של הבית היא נכנסת לקטגוריית “בנייה מצומצמת” פרגולה חייבת לעמוד בתנאים הבאים: פרגולה מותקנת רק על גג הבית או באזור החצר, אין אישור להתקנת פרגולה על מרפסת זיזית, קורות הפרגולה כרוכות בקבלת היתרי בנייה, חייבת להיות חלוקה שווה בין האזורים הפתוחים של הפרגולה, חל איסור על בניית פרגולה , ששטחה מהווה יותר מחמישית משטח החצר, כאשר הרף העליון יהיה 15 מ”ר. במידה ומדובר בבניית פרגולה על גג ביתכם, חשוב להקפיד, לא לבנות פרגולה, ששטחה יהיה גדול יותר משליש שטחו של הגג, עד למקסימום של 10 מ”ר. מבחינת חומרי הגלם – יש אישור לבנות פרגולות מחומרי גלם – עץ או מתכת.
בנוסף לטיפים הנ”ל, אנו בהחלט ממליצים לכם לבחון את התקנות העדכניות, הנכונות לגבי העיר שלכם ספציפית, מהסיבה שיתכן שחלו עדכונים בתקנות ובנוסף לכל עיר התקנות שלה.
שלבי העבודה
בבניית הפרגולה כדאי מאוד לבצע תכנון יסודי החל מתכנון יציקות הבטון בתוך האדמה, ביסוס העמודים, חיבור העמודים, לאחר מכן עוברים לשלב בניית השלד שיהיה מחובר מצידו האחד לקיר של הבית ומצידו השני לעמודים שהצבתם, לאחר שסיימנו עם שלב השלד עוברים לשלב הקירוי עץ, ניתן להניח לוחות עץ העשויות עץ במבוק וכיו”ב, מעל הקירוי מומלץ להוסיף קירוי אשר יהווה משטח הגנה מפני גשמים ומפני קרני השמש המזיקות.
עוד מספר טיפים בטרם בואכם לבנות פרגולה
לפני שאתם פונים לשלב של בניית הפרגולה עליכם לגשת ראשית כל ולקבל היתרי בנייה של העירייה הרלבנטית לאזור מגורכם, ולפני שאתם מחליטים על הפרגולה החליטו בנוגע לתקציב אשר יעמוד לטובת בניית הפרגולה. העמדת התקציב יסייע לכם בקבלת החלטות ובבחירת סוג הפרגולה המתאימה עבורכם. בנוסף עליכם לקחת בחשבון כי בנוסף לשלב של בניית פרגולה עליכם לתת את הדעת לתחזוקה שלה, בררו עם בעלי מקצוע כגון המוכר או המתקין שאת שירותיו שכרתם במה כרוך תחזוקת הפרגולה, כל חומר גלם זקוק לפעולות תחזוקה ייחודיות עבורו.
ולפני שאתם מתחילים לעבוד, קנו את חומרי הגלם ממקור אשר מסוגל ללוות אתכם בתהליך הבנייה, תוכלו בהחלט להיעזר ביועצים מקצועיים אשר עוסקים בתחום במחסן העצים ממנו תבחרו לרכוש את העץ לטובת בניית פרגולה בביתכם.