רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
מטבחים – לא פשוט כמו שחשבתם
דף הבית עיצוב מטבחים מטבחים – לא פשוט כמו שחשבתם
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
מטבחים כיום נבדלים בשנות אור מהמטבחים של פעם. בעבר, מטבחים היוו בעיקר אזור לבישול אוכל ואחסון כלים, ולכן העיקרון המנחה בעיצוב מטבחים היה פונקציונליות וקומפקטיות, אשר באו בדרך כלל על חשבון האסתטיקה שלהם. בימינו מטבחים הם החדרים המרכזיים בכל בית, בהם מתנהלים עיקר חיי המשפחה והחברה של הגרים בו – ארוחות משפחתיות, אירוח, מקום למפגשים ליליים ועוד. לכן, קיים כעת צורך להשקיע גם במראה הכללי של המטבח, ולהתאים אותו לאופי וטעמם האסתטי של הדיירים. כמו כן, מטבחים הפכו כיום ליחידות משוכללות ועתירות במכשירים טכנולוגיים, אשר לא הובאו בחשבון בעיצוב המטבח הקלאסי של פעם– מדיחי כלים, מקררים ממוחשבים, מעבדי מזון ולעיתים קרובות אף טלוויזיות. לפיכך, עיצוב מטבחים הפך לתחום יוקרתי ומורכב מאין כמוהו, שלא כולל רק כיורים וארונות, ומצריך השקעה וידע רבים. בכתבה זו נפרוט את העקרונות הבסיסיים בעיצוב מטבחים, בתקווה להקל עליכם את התהליך של רכישת מטבח.
השילוש הקדוש של המטבח
למרות הדרישה הרווחת כיום לבנות מטבחים מקוריים, חדשניים ומינימליסטיים, יש לזכור שקודם כל המטבח הוא מרכז התזונה של הבית, ולכן העיצוב צריך להתחשב בשלושת הפונקציות העיקריות שלו: אחסון מזון(במקררים), הכנת מזון ובישול מזון. צריך לשים לב לעבודה בגובה המטבח, עיצוב ומיקום הרהיטים בתוך מטבחים צריכים להיות מבוססים על שלושת הפונקציות הללו, אך מלבד הדאגה לשלושתן תוכלו להתפרע בעיצוב כיד הדמיון הטובה עליכם.
הגודל כן קובע!
עיקרון נוסף שיש להתחשב בו בעיצוב מטבחים הוא גודל המטבח בהתאם לגודל הדירה שהוא נמצא בה. מטבחים גדולים זו כמובן שאיפה יפה, אבל אם מדובר בדירת שני חדרים רצוי למתן אותה קצת… בעיקר אם מדובר במטבח פתוח (שאין קיר המפריד בינו לבין שאר חלקי הדירה), על מנת למנוע “השתלטות” של המטבח על הבית, ולאפשר לדיירים להפריד אותו מפינות אחרות שלו (סלון, אזור עבודה וכו’).
גיבוש אסטרטגיה
הנקודה האחרונה והעיקרית שצריך לשים לב אליה בעיצוב מטבחים, היא הגדרת צרכים ודרישות של הדיירים. למשל, משפחה אשר מרבה לבשל ולארח, תזדקק למטבח גדול, עם משטחי עבודה רחבים ופינת אוכל משולבת. לעומת זאת, דיירים המרבים לאכול מחוץ לבית, או סטודנטים אשר אוכלים לרוב אוכל מוכן הדורש חימום בלבד, יצטרכו מטבח הרבה יותר קטן, אשר יכיל פחות מכשירים ויותר מקום לאחסון. ובכלל, לאורך כל שלבי העיצוב והתכנון של מטבחים, יש להיזהר מהיסחפות עם הפנטזיה של “המטבח המושלם”, כפי שהיא נראית במגזינים, ולזכור שקודם כל החדר צריך להתאים לאורך חייכם ולהקל עליו. בתיאבון!