רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
הקירות שלנו הם הבסיס של הבית, הידיים והרגליים שלו. בלעדיהם הבית איננו בית!
אולם, אם נרצה שהבית יאפיין אותנו ויהיה לטעמנו, ודאי שנרצה שהבסיס שלו, הקירות, יאפיינו אותנו. אחרי הכל, אם הבסיס של הבית שלנו נראה טוב, יהיה מאוד קל להתפתח להמשך…
בחירת צבעים לקיר איננה מלאכה פשוטה כלל וכלל, ישנם המון טיפים, עצות ומדריכים לנושא זה. בחרנו להביא לכם כמה מהרעיונות המרכזיים שיועילו לכם כאשר אתם מחליטים לבחור צבעים לבית החדש, או לחילופין לצבוע מחדש את הקירות שדהו לאורך השנים.
אתם יושבים בפנים או בחוץ?
הדבר הראשון והבסיסי אליו עלינו לשים לב ולהבחין, הוא האם הקיר שאנו רוצים לצבוע הוא חיצוני או פנימי. הדבר קריטי משום שקיר חיצוני חשוף מאוד לשינויים באקלים, ובמזג האוויר הישראלי ההפכפך הדבר חשוב במיוחד – הקיר מפתח במהלך השנים סדקים, לכן יש לבחור חומר מילוי אקרילי ייעודי למטרות אלו.
בנוסף, לקירות חיצוניים ישנם צבעים ייעודיים אשר תואמים להם. חשוב מאוד, להקפיד על כללים אלו, אחרת יתקבלו קירות גסים, לא אחידים ולא ידידותיים לעין, ורובנו לא רוצים לחיות בין כאלה קירות.
סיד או אקריל?
השאלה הבאה נוגעת לבסיס של הצבע שלנו – סיד או אקרילי. הסיד נפוץ מאוד בתקרות ובבסיס של בנייה. הוא שימושי מאוד לטיוח, ונפוץ בשל צבעו הלבן הבסיסי ומחירו הזול יחסית. אולם, החיסרון הוא איכותו הנמוכה כצבע לקיר. הסיד מתלכלך מהר מאוד, ואלא אם כן אתם גרים לבד – הוא איננו מומלץ, בפרט לא לבית עם ילדים.
הצבע האקרילי, לעומתו, הוא צבע אשר מתייבש מהר ואיננו ניתן להורדה במים (אם כי הוא ניתן לדילול). ישנו מגוון רחב של צבעים אקריליים, אשר מומלצים ביותר לצביעת דירה, ונותנים מראה חלק ואיכותי בכל סגנון שרק נרצה.
מי זה מתחבא שם מעבר לקיר?
דבר נוסף אליו אנחנו צריכים לשים לב הוא צבע היסוד של הקיר שלנו. אם איננו יודעים מהו סוג הצבע המקורי של הקיר, ניתן לבדוק זאת בקלות. לוקחים סמרטוט רטוב ומשפשפים על הקיר. אם ישנן שאריות צבע על הסמרטוט אזי זהו סיד, ואם אין שאריות מדובר בצבע אקרילי.
חשוב מאוד להבין שאם מדובר בסיד, שעליו אנחנו רוצים לצבוע צבע אקרילי, רצוי לצבוע ראשית את הקיר בצבע יסוד מקשר, אשר עליו נשים את השכבה העליונה הנראית לעין. הסיבה לכך היא, שהצבע האקרילי לא נדבק טוב לסיד, ובהמשך הצבע עלול להתקלף מהקיר ושכבות סיד יתגלו לעין – מראה שהוא ללא ספק לא נעים.
החיים על בסיס הצבע
צבע הקיר מאפיין את ביתנו באופן הבסיסי ביותר, ולכן הוא גם מאפיין אותנו. מדובר בחלק הבולט ביותר בין מרכיבי הבית. כאשר אנו מעצבים את הבית, מוטב אף להתחיל מנושא זה, משום שהוא כה בסיסי, ועל בסיס צבע הקירות שלנו, נוכל להמשיך ולעצב את ביתנו כאוות נפשנו בהוספת ציורי קיר, תמונות ואביזרי עיצוב נוספים.