רויטל רייך היא אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה, בעלת יותר מ-20 שנות ניסיון בתכנון ועיצוב של בתים פרטיים, משרדים, וילות ועסקים. כל לקוח ופרויקט הם עולם ומלואו, והתוצאה הסופית מתוכננת ומעוצבת בהתאם.
נוספו לאחרונה
טריפל די הדמיות מתמחה בהפקת הדמיות באיכות פוטו ריאליסטית. אנו מתמחים בהפקת הדמיות אדריכליות (הדמיות פנים, הדמיות חוץ, תוכניות מכר), סרטי תלת מימד, סיורים וירטואליים והדמיות מוצר. משרדי החברה נמצאים בתל אביב. כמו כן ואנו פועלים גם בריטניה וארה”ב באמצעות נציגויות או משרדים מקומיים. אנו מספקים שרותים למגוון רחב של לקוחות, בין לקוחותינו המרוצים מאות אדריכלים, משווקי נדל”ן, […]
פוסטים אחרונים
דמיינו לעצמכם שאתם נכנסים לדירה ללא חלונות. איך אתם חושבים שתרגישו? סביר להניח שתרגישו חנוקים, סגורים, אפילו מפוחדים. החלונות הם השער שלנו אל החוץ. הם החוליה המקשרת בין העולם הפנימי של הבית שלנו לבין העולם החיצוני.
החלונות נותנים לנו את היכולת להשתמש בנוף הטבעי שנמצא בחוץ – ממש כאילו מדובר בתמונה שיושבת אצלנו בבית, אלא שהפעם מדובר בתמונה טבעית, דינאמית, וכזו שלא יכולה להתלכלך, להישבר או להישחק, ומה שבטוח – לא מדובר בזיוף!
חלון למזרח התיכון
ברור לכל לשם מה אנחנו צריכים חלונות. רק לפני רגע ציינו, כי מבנה ללא חלונות יהיה אטום, מחניק ואף יעורר אי נוחות. אנחנו חיים במדינה שטופת שמש, ואנו רגילים לאור יום בכמות גדולה. שום תאורה לא תיתן לכם הרגשה נעימה כמו קרן שמש טבעית וחמימה שנכנסת אל החדר שלכם.
מעבר לכך ישנו עוד נושא חשוב מאוד שאנו כמעט ונוטים להתעלם ממנו מרוב שהוא ברור מאליו – א ו י ר. אנחנו נושמים אוויר כל היום, כל דקה, כל רגע. חשוב מאוד לספק לבית פתחי אוורור אשר יתנו לו וליושביו מרחב נשימה. הרי אף אחד מאיתנו לא רוצה לחוש תחושת מחנק בתוך ביתו…
הגודל לא קובע
קיימת מחשבה נפוצה, שטוענת כי על החלונות בבית להיות כמה שיותר גדולים. המצדדים בשיטה זו טוענים לכך משתי סיבות:
ראשית, מבחינת אוורור – ככל שהחלון יותר גדול כך באופן טבעי ייכנס יותר אויר. שנית, מבחינה פסטורלית – ככל שהחלון גדול , ייראה יותר נוף דרכו.
לכאורה, נראה כי אין מנוס אלא להסכים עם טענה זו, אולם בחינה מדוקדקת תראה לנו שהגודל לא קובע כאן – אם הוא מתאזן טוב עם הכמות.
ניתן לקבוע בבית מספר חלונות קטנים, אם הבית לא מאפשר חלונות גדולים מבחינה פיזית, או במידה והם פוגעים בתכנון הכללי של עיצוב הבית. לעיתים החלונות הגדולים אף לא יסתדרו עם תבניות הנוף שנקלטות דרכם – יתכן שבאחד החלונות נראה אתר בנייה של מבנה רב קומות שעתיד להיבנות במשך שנתיים. זו לא בדיוק תמונת הנוף הגדולה הרצויה לנו, וכנראה שגם לא נרצה לשאוף את כל האוויר הבא מכיוון אתר בנייה זה.
הדוגמה הזו אמנם מעט קיצונית ונשמעת לא סבירה, אולם היא ממחישה כי אל לנו לרוץ ולרכוש בעיניים עצומות את מה שהכי גדול ומה שהכי נוצץ – לפעמים די במספר חלונות קטנים, הן כדי ליצור פתחי אוורור טובים ומרווחים, והן כדי ליצור תבניות נוף שישרו אווירה נעימה על הבית.
עושים שלום מכל חלון – כל הכבוד!
תחום החלונות התפתח רבות בהיסטוריה האנושית. מחלונות קטנים וצפופים עשויים מבוץ ועץ ללא מחיצת זכוכית, דרך חלונות הזכוכית העשויים מכנפי עץ, ועד לחלונות האלומיניום של ימינו, שאף נוצרים לעיתים במשולב עם העץ. אין ספק, כי כל מה שנותר לכם זה רק לבחור את החלון שמתאים לכם, שיפתח את הבית שלכם אל העולם הרחב!